Barcelona, com la veia i com la veig.

Barcelona és una ciutat engrescadora, de mida humana, que et pots moure a peu o en bicicleta. Una ciutat formada per gent de tota la vida, els vinguts de comarques i gent d’altres contrades.
La veritat és que hi ha tant per gaudir que sovint el dia a dia no ens permet adonar-nos-en.
Un terç de la vida a la ciutat m’ha permés veure una evolució important, i he de reconèixer que ara mateix no tinc clar si estem en una evolució o involució. Tinc la sensació que cada cop hi ha més brutícia als carrers, que cada cop hi ha més soroll i que la vida a ciutat cada cop és més difícil (i no em refereixo només al cost econòmic de la vida). Ens hem acostumat disciplinadament a la vaga de metro dels dilluns i ara la vaga del bicing…disciplinadament dedico cada dilluns uns 40 minuts més per anar i tornar de treballar.
Els carrers bruts, brutíssims, i no només a la zona de més pressió turística.
Els propietaris i/o treballadors de bars queixosos que no se’ls deixa treballar ni complint les lleis.
Canvis en mobilitat reduint carrils de vehicles per consolidar la bicicleta, sense oferir alternativa als que necessiten el vehicle. Desesperants els nous embussos de cotxes, i ho dic com a ciclista ordinari.
Les propostes municipals a la zona peatonal de nova creació tocant a Joanic i Pg.de Sant Joan, que acabarà reduint el nombre de busos als que accedeixen els veïns, i especialment la gent gran.
No acabo d’entendre el concepte millorar la qualitat de vida…perquè per mi darreramennt no ho és. És fàcil veure com gent marxa de ciutat, i no només pel preu de la vivenda… potser la calor o el fer-me gran em fa ser més crític…però cap a on anem, no em convenç!

Related Posts

Turisme SI Turisme No

El turisme ens està fent posicionar a la ciutadania a favor o en contra, i està començant a ser el centre de molts debats. Més enllà del bus turístic assaltat a Les Corts, el debat és més de fons, més sobre la massificació de la ciutat. És fàcil ser detractor del turisme quan surts al […]

Read More

Bicicletes vs vianants, i responsabilitat municipal

Un dels grans descobriments que m’ha fet el desplaçar-me amb bicicleta, és conèixer llocs de Barcelona per on no aniria caminant i menys si em mogués en metro o bus. Permet descobrir tendes, carrers i fer un desplaçament fins al lloc on vas. Veig amb satisfacció la proliferació de bicicletes a Barcelona, ho veig amb […]

Read More

7 Comments

 • Robert on 15/07/2017

  Tanta raó, no es tracta de fer-se gran, es tracta que tenim una ciutat que no sap cap a on vol anar!! I això ho paguem els ciutadans d’apeu.
  Bon escrit!;;

 • Jordi Castells on 15/07/2017

  Totalment d’acord Robert. Ciutat per la ciutadania

 • Jose on 15/07/2017

  La ciudad está cada vez peor.
  .

 • Oscar on 15/07/2017

  Millorar la mobilitat sostenible es farà amb el tramvia, i s’ha de defensar als barcelonins dels que entren cada dia amb el seu cotxa

  • Jordi Castells on 16/07/2017

   No tinc clar si ha de ser el tramvia, segurament caldria arguments tècnics objectius més enllà d’arguments ideològics

 • Pep on 19/07/2017

  Vis

  Vist desde lluny, des del Pallars on sortosament els comuns són extraterrestres, dona la sensació que l’ajuntament de barcelona esta fent amb el collboni i els seus, una espècie de ‘perestroika’ per no acabar en el capitalisme invers de la comun people.
  Esperem, pel bé de bcn i la seva gent, q tot plegat acabi millor del q ha començat i perdura aquests 2 anys.

 • Pep Fillat on 31/07/2017

  El turisme tant de ciutat com de platja al igual que el rural, al nostre país,te uns carències bàsiques, de calaix, que malauradament no hem sigut capaços de copiar dels nostres veïns francesos.
  La filosofia del “bien etre” et la ” qualite”.
  No sent un país de moda, tenen un arranjament òptim en totes les especialitats turístiques…
  Aquí…no tenim filosofia del turisme….aqui es funciona com una cocktelera.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al dia!