creixement: inversió o hipoteca de futur?

L’estratègia és l’element clau per a definir el futur d’un territori i el paper dels seus actors, tant institucionals com empresarials. El creixement intel.ligent, en la “post cultura del totxo” és bàsic per a no hipotecar el futur que volem pel nostre país. Impulsar la innovació però especialment l’ economia derivada dels valors del territori i la seva gent, és essencial (logística, medi ambient, turisme, tecnologia, etc). Una priorització no es defineix de la nit al dia, sinó que es fruit d’anàlisi i seguiment de diferents situacions i de manera especial és fruit de la necessitat d’enfocar cap a on volem anar i quins són els primers passos a encarar aquest nou país.

Créixer sense hipotecar el territori amb termes urbanístics i créixer sense hipotecar el finançament de les institucions, són dues premises que defineixen el creixement sostenible. Per a créixer calen inversions, i el sector públic ha de fer un esforç per a identificar les que seran necessàries per als propers anys, tot i l’efímer i la immediatesa que demandem en tots els plans de la vida, i especialment en el retorn d’inversions. Les estratègies de creixement, com més heterogeni i ampli és el territori on s’ubiquen, més fonamental és identificar els grans eixos i les inversions rellevants, des de la transversalitat, sense les pressions d’un determinat lobby que no representi al territori ni a la seva gent, però a la vegada cal que aquest lobby s’involucri i sigui un actor significatiu.
Les estratègies han de ser a mig i llarg termini, i esdevenen compromisos a futur, són prioritats que han de ser corresponsabilitzades per actors públics i privats. Aquests compromisos no han de ser hipoteques pel territori sinó inversions, i això només s’aconsegueix involucrant diferents actors i prioritzant molt clarament les accions de futur, sense que comportin l’asfíxia física del territori (urbanisme) o de les seves institucions (finançament).

Related Posts

Pel 2018, post 21d. . .sóc optimista!!

Els darrers mesos han estat convulsos, i crec que estarem d’acord que aquesta convulsió no ha estat només a l’òrbita política sinó que en l’economia i en la societat s’ha percebut en primera persona. En posts anteriors ja em referia a l’ interès per la confrontació social per a ús partidista-polític i per l’arribada d’una […]

Read More

Brexit, política i classe mitjana

  Sobta veure la intensitat amb què el Brexit es va viure a Europa, especialment en mitjans de comunicació, i com ho ha viscut la gent a Londres. Poca repercussió percebuda apart de la manifestació, per cert ben diferent era la imatge de la tv i la premsa de la imatge sobre el terreny…la primera […]

Read More

4 Comments

 • Cristóbal on 19/04/2016

  Esto es tal como bien dices, en España es lo que nos falta el crear proyectos a largo plazo en casi todos los campos.

 • Best example of disinformation is Glenn Beck.  He’s great on liberty and the Constitution.  But, when it comes to the Fed he’s milk toast.  Will not take the deep dive and really expose them.  Same is true with the FEMA camps.  Beck denies them vehemently, but anyone can look them up on the internet and see the pictures and reports for themselves.
  replica orologi cartier uomo [url=http://www.hotcaorologi.com/orologi-cartier-ronde-replica-da-polso-da-uomo-in.html]replica orologi cartier uomo[/url]

 • I agree that, fundamentally, we’re all on our own, but I think too many observers confuse this with “going it alone”. In my experience, lovers of freedom are among the first to acknowledge the incredible gains that we can realize by freely trading the fruits of our labors with each other.
  isabel marant betty white [url=http://www.sneakersisabel.net/betty-c134_138/]isabel marant betty white[/url]

 • creapublicidadonline.es on 31/08/2016

  Hola me ha encantado el articulo, llevaba tiempo interesado en esto porque lo estube cuestionando el otro dia con un amigo, al final tenia yo razón por lo que veo. Enhorabuena al autor esperemos que sigan asi, nosotros tenemos un blog igual pero trata de técnicas sobre redes sociales, como conseguir mas seguidores, likes en tus publicaciones y demás. se llama creapublicidadonline.es ¡quedan invitados! gracias, un abrazo fuerte.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al dia!