la naturalesa no demana permís (I)

Potser ens estem posant les piles tard. La natura, ja sigui amb aigua, foc, vent o movent la terra, ens fa palès el seu domini sobre el nostre entorn, ens retorna les agressions que el nostre model de creixement li provoca.
Precisament fa temps que ens hem adonat de la influència de les accions dels humans sobre l’entorn, però malauradament la capacitat de fer petits “sacrificis” alentint el desenvolupament o prenent mesures oportunes, sembla nul.
És obvi que qualsevol persona s’adona de l’afectació humana a la natura i en general a l’entorn on vivim, i per això encara sorprèn més la teoria negacionista. La teoria que nega el canvi climàtic: sorprèn, entristeix i irrita.
Lluny queda la conscienciació mediàtica de l’Al Gore amb “Una veritat incòmoda”, on podem compartir el seu punt de vista o titllar-lo d’oportunista, però és indubtable que va posar el tema damunt de la taula.
Els dirigents tenen les seves responsabilitats, i especialment han de ser valents davant de les grans corporacions empresarials. S’ha de legislar per l’interès general. I la societat ha de seguir d’aprop i recolzar el crear normes estrictes.
Tots hem de ser solidaris amb els països en procés de creixement, ja que en gran mesura “hem contaminat a costa del que ells no han fet. Si tots els països haguessin contaminat al ritme d’Europa o els Estats Units, segurament el nostre present seria ben diferent. I nosaltres mateixos, amb el dia a dia, amb el consum (energètic, aigua, etc.) i la generació de residus, com a societat desenvolupada, tenim una responsabilitat col.lectiva i una responsabilitat individual que hem d’assumir, de la que no podem dimitir, tenir cura de l’entorn, que a la vegada és estimar el país i a la gent que ens estimem.

Related Posts

Turisme SI Turisme No

El turisme ens està fent posicionar a la ciutadania a favor o en contra, i està començant a ser el centre de molts debats. Més enllà del bus turístic assaltat a Les Corts, el debat és més de fons, més sobre la massificació de la ciutat. És fàcil ser detractor del turisme quan surts al […]

Read More

Barcelona, com la veia i com la veig.

Barcelona és una ciutat engrescadora, de mida humana, que et pots moure a peu o en bicicleta. Una ciutat formada per gent de tota la vida, els vinguts de comarques i gent d’altres contrades. La veritat és que hi ha tant per gaudir que sovint el dia a dia no ens permet adonar-nos-en. Un terç […]

Read More

1 Comment

  • Alejandro on 15/10/2016

    Tenemos que ser valientes para defender los intereses de la sociedad, y más atendiendo a que los resultados seran futuros

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al dia!