La naturalesa no demana permís (II)

La natura s’obre camí i darrerament entre terratrèmols, incendis i riuades hem vist com les construccions humanes s’han vist destruides en segons.

Per contra, la naturalesa i la seva força, vista des de la pantalla o des del punt de vista del turista, és un del grans valors de la nostra societat. No ens he. impressionat al veure el paisatge des del cim d’una muntanya aixecada fa milers d’anys? no ens ha impactat l’aigua de les grans cascades? els penya-segats forjats decenni rera decenni no són mostres prou clares de la força i els capricis de la naturalesa? la força del volcà, qui la pot negar?
Realment deixar la ment en blanc i gaudir de la bellesa de l’ entorn és un dels més apassionants que podem viure, i a la vegada gaudir de l’energia i al força, real del moment o de la que s’ha necessitat per fer el paisatge, és un gran valor que ens enduiem. En un futur no sabem com serà l’ entorn, el que sabem és com és ara i els consells per preservar-los. Precisament aquests consells individuals, el que pot fer cadascú en la seva esfera personal, sembla i realment és molt limitat quant a incidència global i modificació del paisatge. Òbviament deixem de banda els focs intencionats i altres destrosses que fugen de qualsevol racionalitat.
Individualment podem fer moltes coses, cert, i les hem de fer. Ara bé, tenim una responsabilitat en el dia a dia del nostre consum (decidir què comprem) per reduir la petjada de carboni i la generació de contaminació en general, i, cal seguir les polítiques ambientals i ser exigents amb els seus resultats, més enllà de els grans cimeres internacionals.
La força de la naturalesa és intensa i incontrolable per l’ésser humà, i per això hem de protegir-la i cuidar-la… però si només ho fem des de la individualitat, poc resultats esperançadors tindrem… i si, vull continuar veient la força de la natura amb ulls de turista, gaudint de la seva essència.

Related Posts

Turisme SI Turisme No

El turisme ens està fent posicionar a la ciutadania a favor o en contra, i està començant a ser el centre de molts debats. Més enllà del bus turístic assaltat a Les Corts, el debat és més de fons, més sobre la massificació de la ciutat. És fàcil ser detractor del turisme quan surts al […]

Read More

Barcelona, com la veia i com la veig.

Barcelona és una ciutat engrescadora, de mida humana, que et pots moure a peu o en bicicleta. Una ciutat formada per gent de tota la vida, els vinguts de comarques i gent d’altres contrades. La veritat és que hi ha tant per gaudir que sovint el dia a dia no ens permet adonar-nos-en. Un terç […]

Read More

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al dia!