La traició dels Reis d’Orient

La traició dels Reis d’Orient

Fa un parell de dies, el 4 de gener, en un programa de Rac1 es debatia sobre si la primera experiència dels infants amb la mentida, era descobrir la realitat del qui dels Reis Mags.

Segurament el fet de descobrir qui són els Reis Mags pot desil.lusionar o pot fer que no vulguis creure la veritat per no perdre la nit màgica, però d’aquí a sentir-te traït per la gent que t’estima i t’il.lusiona la nit de Reis, hi ha un abisme. Potser tens un parell d’anys d’escepticisme, d’incredulitat, de voler creure… de fer-te gran. Però la màgia que recordo del Nadal, des de quan el Rei Negre feia por, fins al pujar els esglaons per poder seure a la seva falda, els nervis d’anar a dormir aviat, posar ordi pels camells i llet pels Reis, són records de moments màgics, tant o més que el fet d’obrir regals.

Les nits màgiques són més necessàries que mai, voler creure que ho podem fer, tenir emoció i il.lusió per aconseguir els reptes que individualment i com a societat ens proposem, és la gran afronta del 2017.

Ni traició dels Reis Mags, ni deixar de fer coses per creure-les difícils, només una cosa té tanta força com la realitat, el voler, el voler aconseguir fites… i en això hem de ser complices, com cada 5 de gener a la nit, còmplices de portar il.lusió. Pensadors i especialistes poden plantejar-se debats, però la societat té una realitat ben clara, i aprofitem sense complexos un dels pocs dies a l’any que la il.lusió entra a les cases.

Realment contrariat està el petit que descobreix la veritat, però enlloc de sentir-se traït, l’infant gaudeix de la fase de voler creure, fins a ser partícep de les il.lusions, i aquesta etapa dura i dura fins a perdre els infants i passar, en molts casos, als amics invisibles. necessitem il.lusions, que són aportades per la gent que t’estima, i això és en l’esfera individual però també en la familiar. En l’esfera social evolucionem cap a amics invisibles i regals que fan que ens il.lusionem amb les sorpreses i em veure com la gent pensa en tu i en què et pot agradar, què et pot il.lusionar… i cada cop veiem il.lusions compartides, desitjos compartits. Això és energia, il.lusió, però en cap cas traició, i per això tot és possible. Visca els Reis Mags i visca la màgia que ens durà el 2017!

Related Posts

Turisme SI Turisme No

El turisme ens està fent posicionar a la ciutadania a favor o en contra, i està començant a ser el centre de molts debats. Més enllà del bus turístic assaltat a Les Corts, el debat és més de fons, més sobre la massificació de la ciutat. És fàcil ser detractor del turisme quan surts al […]

Read More

Barcelona, com la veia i com la veig.

Barcelona és una ciutat engrescadora, de mida humana, que et pots moure a peu o en bicicleta. Una ciutat formada per gent de tota la vida, els vinguts de comarques i gent d’altres contrades. La veritat és que hi ha tant per gaudir que sovint el dia a dia no ens permet adonar-nos-en. Un terç […]

Read More

1 Comment

  • Jason M. on 11/05/2017

    Buenos dias, creo haber entendido bien. Me encantó su texto y la nagia. Un saludo. Jason M.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al dia!