TIC: esclavitud o avantatge?

Realment la tecnologia ens aporta grans avantatges a la nostra societat, només  en medicina,  telecomunicacions i mobilitat és  espectacular el canvi. Ara bé,  vull reflexionar sobre la tecnologia aplicada a l’entorn laboral. La tecnologia ha facilitat la localització i la capacitat de resposta, el treball des de diferents indrets, facilita el contacte ibel disposar d’informació…ara bé,  la tecnologia en l’entorn laboral pot acabar comportant la regressió, i m’explico. Amb les Tic ens hem tronat a endur la feina a casa, i això  és  un retorn als paràmetres dels model imperant en el treball a l’antiga revolució industrial.

Cal ser conscients de les oportunitats de les tecnologies però  també  dels seus límits i perills. La tecnologia ha de ser un avantatge per la societat, ha d’agilitzar i fer més  còmode, i no ha de ser un element  d’esclavitud, tot i que molt sovint no ho tinguem present.

Les màquines controlen, però  el valor humà  no és substituible i per això  és  aquest valor que, amb la seva pròpia defensa i preservació, no ens ha de fer esclaus de la tecnologia i no podem caure en l’antiga esclavitud de les màquines, sinó  que hem de potenciar l’alliberament gràcies  a la tecnologia.

Parlem que els robots ens substituiran, i segurament és cert que la gran majoria de la nostra força de treball caldrà que sigui reciclada, ara bé, si els robots ens han de substituir ha de ser per viure millor i no per a viure pitjor, sinó, no és el futur que jo vull.

Related Posts

Turisme SI Turisme No

El turisme ens està fent posicionar a la ciutadania a favor o en contra, i està començant a ser el centre de molts debats. Més enllà del bus turístic assaltat a Les Corts, el debat és més de fons, més sobre la massificació de la ciutat. És fàcil ser detractor del turisme quan surts al […]

Read More

Barcelona, com la veia i com la veig.

Barcelona és una ciutat engrescadora, de mida humana, que et pots moure a peu o en bicicleta. Una ciutat formada per gent de tota la vida, els vinguts de comarques i gent d’altres contrades. La veritat és que hi ha tant per gaudir que sovint el dia a dia no ens permet adonar-nos-en. Un terç […]

Read More

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al dia!